Tippek – röviden2

jancsi bá | 2001. Augusztus 06.

Borjúhúshoz

  • A sültekbe ne szúrjunk pecsenyevillával, mert értékes levük kifolyik.
  • A töltött borjúszegyet ne töltsük meg túlságosan, mert sütés közben a töltelék kirepeszti a húst.
  • A sülteket sütés közben gyakran locsolgassuk saját zsírjukkal.
  • A párolással készíthető borjúhúsételeket gyakran ellenőrizzük, mert az erős párolgás következtében könnyen leéghetnek, a folyadékveszteséget folyamatosan pótolni kell.

    Ürühúshoz

  • A frissensütéssel készíthető ürühúsételeket a bélszínnél leírt módon háromféle fokozatban süthetjük meg.
  • Többnyire félangolosra süssük meg az ürühúst, mert ez rózsaszín vágási felületet biztosít a húsnak.
  • A párolást mindig fedővel lefedve, közepes hőmérsékleten végezzük, hogy kialakuljanak a húsra jellemző íz-, illat- és színanyagok.
  • Exit mobile version