Kapros heringsaláta

jancsi bá | 2001. Augusztus 31.





Hozzávalók

• 250 g hagymás-ecetes hering
• 150 g nyers uborka
• 150 g burgonya
• 150 g alma
• 1 dl fehérbor
• 1 nagy csomó kapor
• citromlé, olaj
• őrölt bors, szerecsendió, mustár, porcukor


Elkészítése

A heringet alaposan lecsurgatjuk és a gerinccsontjukról lefejtve, széles csíkokra vágjuk. Metéltre vágjuk a héjéban megfőzött, meghámozott és lehűtött burgonyát, a meghámozott almát. A hámozatlan uborkát kockára daraboljuk, a pácolt hagymát finomra vágjuk, majd valamennyi darabolt anyagot üvegtálba tesszük Az olajat és a bort összekeverjük citromlével, mustárral, őrölt borssal, porcukorral, reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaprot. Az egészet a salátára öntjük, óvatosan összekeverjük, tetejét meghintjük kaporral és jól lehűtjük.

Exit mobile version