Narancsban tálalt halmajonéz

jancsi bá | 2001. Augusztus 31.





Hozzávalók

• 500 g tengeri halhús
• 4 db nagyobb narancs
• 120 g majonéz
• 40 g ketchup
• 4 db fürjtojás
• 3 cl Worcester
• só, őrölt fehér bors, cayenne-i bors


Elkészítése

Az előre besózott halhúst kevés folyadékban (víz, száraz fehérbor) megpároljuk. A narancs tetejét 1 centiméter vastagon levágjuk, húsát kivájjuk, majd apró darabokra metéljük. A keletkezett narancslevet a majonézhez adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, worcesterrel, cayenne-i borssal, ketchuppal. A mártást elkeverjük, majd hozzáadjuk az apró darabokra tördelt halhúst, narancshúst. A halmajonézt összekeverjük és az előkészített narancsokba töltjük. Tetejét elsimítjuk, ízlés szerint díszíthetjük friss zsázsalevéllel, főtt fürjtojás gerezdekkel. Hűtőben jól lehűtjük. Hidegen tálaljuk, pirítóst adjunk hozzá.

Exit mobile version