Borban fõtt májas gombóc

jancsi bá | 2001. Szeptember 27.

Hozzávalók





• 600 g sertés- vagy csirkemáj
• 1,5 dl tej
• 50 g zsír
• 100 g gomba
• 100 g füstölt szalonna
• 2 db tojás
• 150 g liszt
• 60 g vaj
• 60 g sajt
• 1 l vörösbor
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• 1 db zsemle
• só, őrölt bors, majoranna


Elkészítése

A megtisztított gombát felszeleteljük, a petrezselyemzöldet finomra, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A májat a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlével ledaráljuk. A füstölt szalonnát kisütjük, és az egész nyers tojásokkal együtt a májhoz keverjük, annyi zsiradékkal és liszttel, hogy formálható legyen. Sózzuk, borsozzuk, majorannával és a zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Apró gombócokat formálunk belőle és a felforralt borban lassú forralás mellett kifőzzük. A főző borból kiszedjük, lecsepegtetjük, olvasztott vajon megforgatjuk, tálra helyezzük és megszórjuk reszelt sajttal.
Exit mobile version