Debrõi kehely

jancsi bá | 2001. Szeptember 27.




Hozzávalók

• 1 dl Debrői hárslevelű
• 50 g mazsola
• 3 db tojássárgája
• 50 g kristálycukor
• 1/2 citrom leve
• 10 g zselatin
• 4 dl tejszín


Elkészítése

A borban beáztatjuk a mazsolát. A tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral, beletesszük a citromlevet és zselatint, és vízfürdőn (nem forrásban levő víz felett) a zselatin feloldódásáig melegítjük, majd hideg vízbe vagy jégágyba téve az edényt kihűtjük állandó keverés mellett. Ügyeljünk arra, hogy a zselatin még ne kössön meg teljesen. Közben a tejszínt felverjük kemény habbá, amelyet két részletben lazán a kihűtött tömeghez keverünk. A krémet krémpohárba, de mindenképpen széles szájú pohárba töltjük, rétegezzük és tetejét tejszínhabbal megdíszítve szőlő- és mazsolaszemeket helyezünk rá. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Exit mobile version