Töltött õszibarack

jancsi bá | 2001. Szeptember 27.
És hogy nehogy azt hidd, borral csak húsételek készülhetnek, íme itt egy remek példa borral készült édességre is, ami igazán a lakoma koronája.




Hozzávalók:

• 4 db nagyobb őszibarack
• 2,5 dl muskotályos bor
• 50 g kristálycukor
• 1/2 rúd vanília
• 4 db mogyorókrémes bonbonetti
• 8 db mogyorós roletti ostya
• 1 db tojássárgája
• 0,5 dl tejszín


Elkészítése:

Az őszibarackot jól megmossuk, lecsepegtetjük, meghámozzuk, kimagozzuk. A magházat kiskanállal kissé megnagyobbítjuk. A bort a kristálycukorral és a vaníliával felforraljuk. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, beletesszük a félbevágott őszibarackokat, fél óráig áztatjuk benne és közben többször megforgatjuk, majd kiemeljük, lecsepegtetjük. A bonbonettit és a mogyorós ostyát összetörjük, a tejszínnel és a tojássárgájával összekeverjük, majd az őszibarackokat megtöltjük vele és a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a szirupot felére beforraljuk, lehűtjük, és tálaláskor a töltött őszibarackokra öntjük.
Exit mobile version