Gundel–saláta

jancsi bá | 2001. Október 20.

Hozzávalók





• 200 g apró gombafej
• 80 g zöldbab
• 150 g spárga
• 100 g paradicsom
• 100 g zöldpaprika
• 100 g uborka
• 1 db fejes saláta
• 1 dl olívaolaj
• 0,5 dl citromlé
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, cukor, őrölt bors, ketchup

Elkészítése

A gombafejeket gerezdekre vágjuk, az olajban sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyem zöldjével puhára pároljuk. Közben a szálkáitól megtisztított zöldbabot és spárgát körülbelül másfél cm hosszúra daraboljuk és kevés sós, cukros vízben, megfőzzük, leszűrjük. A paradicsomot leforrázzuk, bőrét lehúzzuk, magját kivájjuk, és kockákra daraboljuk. A zöldpaprika csumáját és a magokat eltávolítjuk, kockára vágjuk, és egy pillanatra forró vízbe tesszük, majd leszűrjük és kihűtjük. A megtisztított uborkát legyaluljuk és megsózzuk. A salátából néhány szép levelet félreteszünk, a többit metéltre vágjuk. Ha minden anyagot jól lehűtöttünk, azokat a gomba pároló olajával, sóval, borssal, citromlével, esetleg kevés ketchuppal ízesítve összevegyítjük, és legalább egy órán át a hűtőszekrényben érleljük. A tál aljára egész salátaleveleket helyezünk, erre halmozzuk az összekevert salátát, és az egészet meghintjük petrezselyemzölddel. Bármilyen húsételhez adhatjuk.
Exit mobile version