Alma-narancs saláta

jancsi bá | 2001. Október 21.

Hozzávalók



• 300 g alma

• 300 g narancs

• 40 g dióbél

• 60 g citrom

• 50 g méz

• 0,3 dl Cointreau vagy narancslikőr

• 0,5 dl tejszín

Elkészítése



Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, és vékony szeletekre vágjuk. Helyezzük tálba, és azonnal locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A narancs héját eltávolítjuk, gerezdekre bontjuk, a hártyát lehúzzuk, és félbevágjuk. A diót durvára vágjuk vagy törjük. A likőrt a tejszínnel és a mézzel jól összekeverjük és az összevágott anyagokkal lazán összekeverjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal.

Exit mobile version