Cikóriasaláta Roquefortos mártással

jancsi bá | 2001. Október 21.

Hozzávalók

• 8 db cikória
• 150 g paradicsom
• 100 g zöldpaprika
• 150 g rákhús
• só, bors






Az öntethez:

• 50 g Roquefort sajt (márványsajt)
• 0,5 dl tejszín
• 0,5 dl olaj
• 70 g majonéz
• 20 g mustár
• só, fokhagyma, őrölt bors, citromlé


Elkészítése

A cikóriát megmossuk, majd az alsó részét – amely általában keserű – levágjuk, a megmaradó részt ujjnyi vastag szeletekre daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk és kockára, a paprikát karikára vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A darabolt anyagokat tálba tesszük, lazán összekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A márványsajtot összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt, a majonézt, az olajat, a mustárt, a fokhagymát, a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet simára keverjük. Az összekevert alapanyagokra öntjük, és összekeverve hűtőszekrényben tartjuk a fogyasztásig.
Exit mobile version