Tészta bolognai módra

jancsi bá | 2001. November 19.

Hozzávalók







Kattints a képre!
• 300 g spagetti vagy makaróni, vagy bármilyen száraz tészta
• 50 g füstölt szalonna
• 400 g darált sertés vagy marhahús
• 100 g gomba
• 50 g vöröshagyma
• 100 g sárgarépa
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 2 db zellerszár (csak a vastag rész)
• 50 g paradicsompüré
• 30 g fokhagyma
• 50 g vaj
• 10 g cukor
• só, őrölt bors, bazsalikom, oregano


Elkészítése

A spagettit forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük és a vaj felét felolvasztva, abban elkeverjük. A vöröshagymát, a gombát, a sárgarépát, a fokhagymát megtisztítjuk, a zellerszárat és a petrezselyemzöldet megmossuk. Valamennyi anyagot finomra, a szalonnát apró kockára vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, zsírját leszűrjük. A zsírban a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségféléket és a cukrot, és lepirítjuk. Elkeverjük benne a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd a paradicsompürével elkeverve fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk. Amikor az anyagok jól összeforrtak, összeértek, hozzáadjuk a gombát, és ezzel készre főzzük, tetejére morzsoljuk a megmaradt vajat, és a kifőzött – felforrósított – tészta tetejére tesszük. Adhatunk hozzá külön reszelt sajtot.
Exit mobile version