Zöldséges rakott tészta

jancsi bá | 2001. November 19.

Hozzávalók







Kattints a képre!
• 100 g sárgarépa
• 100 g petrezselyem gyökér
• 1 kisebb friss karalábé
• 4 db tojás
• 150 g nagykocka tészta
• 2 dl tejföl
• 250 g tehéntúró (ha valaki szereti, a fele lehet juhtúró is)
• 50 g vaj
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 1 csomó friss kapor
• 0,5 dl olaj
• 1 csomag réteslap
• só, őrölt bors


Elkészítése

A kockatésztát kifőzzük, leöblítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, majd nyersen lereszeljük, a petrezselyemzöldet és a kaprot finomra vágjuk, a túrót áttörjük, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a tejföllel, az olvasztott vajjal, a túróval simára keverjük, hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, a finomra vágott zöldeket és a megfőtt tésztát, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszához keverjük, hogy laza tömeget kapjunk. A réteslapot megnedvesített konyharuhán kiterítjük, az előkésztett tepsibe tesszük az első lapot, meglocsoljuk olajjal, ráöntjük a zöldséges masszát, majd a másik lappal befedve – természetesen ezt is meglocsoljuk olajjal – előmelegített, forró sütőben 30- 35 percig sütjük. Ekkor a közepébe egy húsvillát vagy hurkapálcát szúrunk, ha nem ragad rá a zöldséges töltelék megsült. Forrón tálaljuk. Adhatunk hozzá kapros, fokhagymás tejfölt.
Exit mobile version