Császárgulyás

jancsi bá | 2002. Január 17.

Hozzávalók





• 600 g borjúlapocka
• 50 g császárszalonna
• 50 g vöröshagyma
• 1 db húsleveskocka
• 50 g citrom
• 1,5 dl tejföl
• 20 g liszt
• 5 g kristálycukor
• só, őrölt fehérbors, kapribogyó


Elkészítése

A húsleveskockát 4 dl vízben felforraljuk. A szalonnát apró kockára, a vöröshagymát finomra, a borjúhúst 1,5 x 1,5 cm-es kockára, a citromot szeletekre vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a darabolt húst, kevergetve zsírjára visszapirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kapribogyót, a citromkarikát és fedő alatt félig puhára pároljuk. A citromkarikákat kiszedve, hozzáadjuk a húslevest, és kb. 20 percig, lefedve, majdnem puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a habarást (a tejfölt a liszttel simára keverjük), amellyel a húst behabarjuk és kiforraljuk. Utána ízesítjük (só, bors, citromlé, cukor). Köretként burgonyakrokettet, zsemlegombócot adhatunk.
Exit mobile version