Erõszelet

jancsi bá | 2002. Január 17.

Hozzávalók





• 250 g kelvirág
• 500 g sertéscomb
• 80 g gépsonka
• 40 g liszt
• 1 dl olaj
• 4 db tojás
• 1 cs. petrezselyemzöld
• só, őrölt bors


Elkészítése

A húst felszeleteljük, kiveregetjük, bevagdossuk és besózzuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, és szűrőn lecsepegtetjük. A tojásokat egyenként felütjük, felverjük, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A sertésszeleteket lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban megsütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk. A sonkát a hús sütőzsírjában átforrósítjuk, kiszedve szintén melegen tartjuk. A zsírban megsütjük a tojáslepényt. Tálaláskor a húsra helyezzük a kelvirágot, a sonkát, majd erre a tojáslepényt. Tetejét megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, őrölt borssal és forrón tálaljuk. Köretként adhatunk hozzá salátát.
Exit mobile version