Édeskömény-saláta naranccsal

jancsi bá | 2002. Február 11.





Hozzávalók

• 500 g édesköménygumó
• 0,5 dl borecet vagy citromlé
• 1 dl olaj
• 500 g narancs
• 1 dl joghurt
• 1 db édesköménylevél
• fokhagyma, só, fűszerpaprika, őrölt fehér bors


Elkészítése

Az édesköménygumókat megtisztítjuk, a külső levélrészeket eltávolítjuk, és felszeleteljük. A narancsokat meghámozzuk, és a fehér hártyarészeket gondosan leszedjük, majd vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, az édeskömény leveleit finomra vágjuk. Üvegtálba tesszük a gumószeleteket, ecettel vagy citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük. Olajat csepegtetünk rá, majd óvatosan összekeverjük, és legalább fél óráig a pácban állni hagyjuk. A joghurtot a fűszerpaprikával és sóval összekeverjük. Tálaláskor rétegezzük a narancs- és a pácolt édesköményszeleteket. A felső sorokat elrendezzük, leöntjük az ízesített joghurttal, és kevés édesköménylevelet szórunk rá.

Exit mobile version