Kaviáros blini

jancsi bá | 2002. Február 11.





Hozzávalók

• 100 g búzaliszt
• 10 g élesztő
• 100 g kölesliszt
• 2 db tojás
• 100 g vaj
• 2 dl tej
• 2 doboz kaviár
• só


Elkészítése

Kevés búzalisztből és az élesztőből fél dl langyos vízzel kovászt készítünk. A többi lisztet összekeverjük, a vajat felolvasztjuk. Az összekevert liszthez hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vaj felét, a kovászt, sózzuk, és a langyosított tejjel sűrű, csomómentes palacsintatésztát készítünk, pihentetjük. Az olvasztott vaj maradékát a tarkedli sütőben (tükörtojás sütő) felforrósítjuk, és kisütjük a bliniket. Tálaláskor a kaviárt vagy saját dobozában, vagy üvegtálban, hűtve adjuk a forró tésztához. Illik hozzá egy pohár száraz vagy félszáraz pezsgő.

Exit mobile version