Spárgakrémleves

jancsi bá | 2002. Február 11.

Hozzávalók

 




• 500 g spárga
• 30 g vaj
• 1,5 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• 30 g liszt
• 4 dl víz
• 1 szárnyas-húsleves kocka
• 3 dl tej
• só, cukor, citromlé



Elkészítése

A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfőzzük benne. Leszűrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben főzzük puhára a darabolt spárgát. A spárgafejeket külön főzzük sós-cukros vízben. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük (fehér rántás). A tűzről levéve hideg vízzel és a tejjel felengedjük. A spárgalevest, – valamint a hozzá szűrt spárgafej főzőlevet – ezzel besűrítjük, kiforraljuk, majd szitán áttörjük, utána ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, és az áttört leveshez adjuk, dúsítjuk. Tálaláskor a tányérba vagy csészébe tesszük a fejeket, majd rámerjük a forró levest.
Exit mobile version