Spárga tojásos mártással

jancsi bá | 2002. Május 14.

Hozzávalók





• 400 g fehér spárga
• 400 g zöld spárga
• 2 db tojás
• 40 g fekete olajbogyó
• 5 g kapribogyó
• 50 g szardella
• 1 dl olaj
• 0,5 dl fehérborecet
• só, cukor, őrölt fehér bors


Elkészítése

A tojásokat legalább tíz percig keményre főzzük. A fehér spárgát meghámozzuk, a zöldet megmossuk, és az alsó fás részeket levágjuk. A spárgákat külön-külön, kevés cukorral ízesített sós vízben megfőzzük (kb. tíz perc), kiszedjük és langyosra hűtjük, lecsepegtetjük. A kihűlt és megtisztított tojások sárgáját és a fehérjét külön-külön apróra vágjuk, a szardellát, az olajbogyót és a kapribogyót vékony csíkokra szeleteljük. Keverőtálban az olajat és az ecetet elkeverjük, hozzáadjuk az apróra szeletelt anyagokat, és óvatosan összekeverjük. A spárgákat felváltva rakva a tányérokra adagoljuk és az elkészített tojásos öntettel félig átvonva tálaljuk. Hűtőszekrénybe tesszük, jól lehűtjük.
Exit mobile version