Töltött paradicsom kukoricával

jancsi bá | 2002. Május 14.





Hozzávalók

• 8 db közepes nagyságú, kemény paradicsom
• 300 g csemege kukorica konzerv
• 20 g fokhagyma
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• 50 g reszelt sajt
• só, őrölt bors


Elkészítése

A paradicsomokat megmossuk, majd a szárrészre állítva tetejét levágjuk, karalábévájóval vagy kávéskanállal a belsejét kivájjuk.

Sóval, borssal ízesítjük, pár percig állni hagyjuk, majd visszafordítva a keletkező levet kicsurgatjuk. Amíg a paradicsom pácolódik, elkészítjük a tölteléket. A kukoricát lecsurgatjuk, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. Az anyagokat egy keverőtálban alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomokba töltjük. Salátalevelet helyezzünk a tálra, erre rendezzük el a paradicsomokat, megszórhatjuk reszelt sajttal és hűtőszekrénybe téve alaposan lehűtjük. Adhatunk hozzá tartármártást vagy jól lehűtött joghurtot vagy kefirt, amelyet elkeverünk kevés zúzott fokhagymával.

Exit mobile version