Tarhonyás zöldbableves

jancsi bá | 2002. Június 11.




Hozzávalók

• 500 g zöldbab
• 80 g vöröshagyma
• 50 g húsos füstölt szalonna
• 100 g főtt füstölt sonka
• 150 g zöldpaprika
• 80 g paradicsom
• 100 g tarhonya
• 2 dl tejföl
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, fűszerpaprika


Elkészítése

A zöldbabot megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra, a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és feldaraboljuk apró kockára, a paradicsom héját lehúzzuk (pár másodpercre forró vízbe tesszük), és kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockára, a sonkát vékony csíkokra daraboljuk. A húsos szalonnát kiolvasztjuk, és leszűrjük. A zsírban a vöröshagymát megpirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a zöldbabot, zöldpaprikát, paradicsomot. Együtt pár percig pirítjuk, majd felöntjük kb. egy liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a sonkát, a tarhonyát, és megsózzuk, majd fedő alatt takaréklángon (néha kevergetve) puhára főzzük, végül a tejfölt hozzáadva összemelegitjük (nem forraljuk fel, mert a tejföl kicsapódhat), és ha szükséges utánízesítjük. Tálaláskor megszórjuk a kisütött szalonnával és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
Exit mobile version