Zöldbabos sertésborda

jancsi bá | 2002. Június 11.





Hozzávalók

• 600 g sertéskaraj
• 500 g zöldbab
• 0,5 dl olaj
• 100 g zöldpaprika
• 150 g paradicsom
• 3 dl tejföl
• só, őrölt bors


Elkészítése

A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A sertéskarajból négy szeletet vágunk, széleit bevágjuk, kissé kiveregetjük és besózzuk. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A hússzeleteket kevés olajban mindkét oldalán elősütjük. Cserépedénybe vagy hőálló tálba rakjuk a zöldbabot, paprikát, paradicsomot és az elősütött bordákat, majd meghintjük őrölt borssal és sóval, végül a tetejére ráöntjük a tejfölt. Előmelegített sütőben puhára pároljuk.

Exit mobile version