Sárgadinnye gyümölcsökkel töltve

jancsi bá | 2002. Július 11.
"A hagymához is hagymát eszem!" De ha épp nincs kéznél száj-pH csökkentõ rágó, akkor jó lesz a gyümölcshöz is gyümölcsöt eszem is. Talán...





Hozzávalók

• 2 db közepes nagyságú sárgadinnye
• 700 g idénygyümölcs vegyesen (őszibarack, sárgabarack, szőlő, meggy, málna stb)
• 1 db citrom leve
• 50 g porcukor
• 1 dl muskotályos vagy bármilyen édes bor
• 0,5 dl a gyümölcsökhöz illő likőr


Elkészítése

A sárgadinnyéket félbevágjuk, magját kikaparjuk. A gyümölcs húsát karalábévájóval vagy kávés kanállal kivájjuk, figyelve arra, hogy a héját ne vágjuk át. A gyümölcsöket megmossuk, és ha szükséges, feldaraboljuk. A bort a likőrrel, a porcukorral és a citrom levével egy üvegtálban összekeverjük, beletesszük a darabolt gyümölcsöket és a kivájt sárgadinnyehúst, óvatosan összekeverjük, majd a kivájt sárgadinnyékbe töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk, hogy jól áthűljön. Fogyasztáskor díszíthetjük vagy külön adhatunk mellé keményre felvert tejszínhabot.

Exit mobile version