Hideg sárgadinnyeleves

jancsi bá | 2002. Augusztus 28.
Bármelyik úton indulsz, mindenhol dinnyét szállító teherautókat kell elõzgetned. Hogy legalább legyen némi elõnye a dolognak, vegyél gyorsan egy sárga példányt, és fõzz levest belõle.





Hozzávalók


• 1000 g sárgadinnye
• 100 g porcukor
• 0,5 dl borpárlat
• 1 dl édes fehérbor
• 2 dl tejszín
• 1 db citrom
• só, szegfűszeg, egész fahéj, egész fehér bors


Elkészítése

A dinnye héját megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és a gyümölcs húsának negyedét apró golyó formával (karalábévájó) kivájjuk. Rászórjuk a porcukor felét, ráöntjük a borpárlatot, és hűtőbe tesszük. Ez lesz a leves betétje. A maradék gyümölcshúst a héjából kivesszük, kb. fél liter vízben a maradék cukorral, a fehérborral és az előző levesnél leírt módon elkészített redukcióval puhára főzzük. A megfőtt dinnyehúst pépesítjük (turmix gép), kihűtjük, majd elkeverjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a kivájt dinnyehúst, végül lazán összekeverjük, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.

Exit mobile version