Almapüré és tormás alma

jancsi bá | 2002. Szeptember 13.





Hozzávalók

• 800 g alma
• 1/2 citrom
• 40 g cukor
• egész fahéj, szegfűszeg
• 60 g torma
• 40 g dióbél
• 100 g majonéz


Elkészítésük

A megtisztított almát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk és alma nagyságától függően negyedekbe vagy nyolcadokba daraboljuk. Kb. fél liter vizet felforralunk a cukorral, 5-6 szem szegfűszeggel, egy darab fahéjjal, csipetnyi sóval és a citrom vékonyan hámozott héjával, majd hozzáadjuk a darabolt almákat, és lefedve lassan készre pároljuk. Saját levében hűtjük le egy kevés citromlével ízesítve, végül áttörjük vagy összeturmixoljuk, és tálalásig melegen tartjuk.

A tormás almához a megtisztított tormát lereszeljük, szűrőben leforrázzuk, kicsavarjuk, és a dióbelet durvára vágjuk. A kész almapüréhez hozzákeverjük a majonézt, a tormát és a diót. Jól lehűtve szárnyasok, egészben sült vadpecsenyék mellé kiváló.

Exit mobile version