Fõtt tészták és tarhonya

jancsi bá | 2002. Szeptember 13.





Hozzávalók

• 300 g gyúrt vagy vásárolt száraz tészta
• 300 g tarhonya
• 20 g zsír
• só


Elkészítése

A főtt tésztákhoz a megfelelő mennyiségű tésztát forrásban lévő sós vízben, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel lemossuk, majd felhevített zsiradékban megforgatjuk, megsózzuk, felforrósítjuk és tálaljuk.

A tarhonya készítésénél a zsiradékot felhevítjük, a megfelelő mennyiségű tarhonyát hozzáadva azt aranysárgára pirítjuk, másfélszeres mennyiségű forrásban levő sós vízzel felengedjük, hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, és fedővel lefedve lassú tűzön vagy sütőben készre pároljuk. Húsvillával felkeverve forrón tálaljuk.

Exit mobile version