Gánica

jancsi bá | 2002. Szeptember 13.
Szlovák eredetû krumplis étel ez a finomság, ami valóban talán túlzás is egy kicsit köretnek. Bátran tálald salátával vagy savanyúsággal!





Hozzávalók

• 1000 g burgonya
• 200 g liszt
• 2 dl tejföl
• 50 g zsír
• só


Elkészítése

A megtisztított burgonyát felszeleteljük, és hideg, sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, keverő tálba tesszük, és a lisztet rászórva sózzuk és összekeverjük. Tűzálló tálat vagy tepsit zsírral kikenünk, evőkanállal a lisztes burgonyát beleszaggatjuk – figyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz – és előmelegített sütőben megsütjük. Tejföllel meglocsoljuk, átforrósítjuk és forrón tálaljuk. Általában vadhús vagy birkaételekhez adhatjuk, de önállóan is ízletes valamilyen idénysalátával.

Exit mobile version