Sajtkrém mogyoróval

nlc | 2002. Szeptember 26.

Hozzávalók


• 200 g márványsajt vagy sajtkrém
• 100 g sózott mogyoró
• 100 g vaj
• 10 g porcukor
• 20 g fokhagyma
• 1 dl tejföl



Elkészítése


A márványsajtot lereszeljük, és keverőtálba tesszük, ha sajtkrémet használunk, azt tesszük a tálba. A vajat felolvasztjuk, és kihűlve a sajthoz adjuk, majd beletesszük a durvára darált mogyorót, a cukrot, a zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül habverővel erőteljesen összedolgozzuk és hűtőszekrénybe tesszük.


Tálaláskor a tálon kúp alakúra formázzuk, díszítjük paradicsommal és mogyoróval. Frissen pirított zsemle vagy kenyérszelet és könnyű vörösbor illik hozzá.

Exit mobile version