Becsinált csirkecomb spárgával

jancsi bá | 2002. Szeptember 27.

Hozzávalók





• 800 g csirkecomb (4 db)
• 150 g sárgarépa
• 150 g petrezselyemgyökér
• 50 g zellergumó
• 100 g spárga
• 100 g vaj
• 2,5 dl tej
• 1 dl tejszín
• 30 g liszt
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt fehér bors, citromlé ízlés szerint


Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, és állni hagyjuk. A spárgát megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágva kevés cukros, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vagy hasábokra, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A vajban a petrezselymet megfonnyasztjuk, belerakjuk a csirkecombokat és kevés víz aláöntésével félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és együtt puhára pároljuk, majd zsírjára lepirítjuk. Liszttel megszórjuk, kissé megpirítjuk, és felengedjük forró tejjel és tejszínnel. Jól kiforraljuk, ízesítjük kevés citromlével. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk hozzá.
Exit mobile version