Citromleves

jancsi bá | 2002. Szeptember 27.





Hozzávalók

• 2 db húsleveskocka
• 1 db tojás
• 10 g cukor
• 2 cl Worchester szósz
• 200 g citrom


Elkészítése


A húsleveskockákat 1 liter vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A citromot megmossuk, megtöröljük, héját finom reszelőn lereszeljük. A gyümölcs levét kicsavarjuk, átszűrjük. A tojást megmossuk, felütjük és villával vagy kis habverővel habosra verjük. Ízesítjük az átszűrt citromlével, a Worcester mártással és a cukorral. A langyosra kihűlt húsleveshez adjuk a tojásos tömeget, és állandó keverés mellett takaréklángon addig melegítjük, amíg a leves sűrűsödni kezd. Figyeljünk, ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat. Külön edényben adhatunk hozzá citromlevet.

Exit mobile version