Csordás leves

jancsi bá | 2002. Szeptember 27.

Hozzávalók



  • 200 g ürühús
  • 200 g marhahús
  • 200 g csirkehús
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g zeller
  • 50 g karalábé
  • 100 g kelkáposzta
  • 50 g vöröshagyma
  • 200 g lebbencs tészta
  • 20 g zsír
  • só, egész bors, fokhagyma, fűszerpaprika


    Elkészítése



    A húsokat megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk. A húsokat hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk, bezöldségeljük, sózzuk, beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és lassú forralással készre főzzük. Amíg a leves fő, elkészítjük a betétet. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lebbencstésztát, megpirítjuk és a tűzről levéve elkeverjük benne fűszerpaprikát, sózzuk, és vizet öntve hozzá fedő alatt megpároljuk. Ha kész, melegen tartjuk tálalásig.
    Ha a húsok megpuhultak, a levesből a zöldséggel együtt kivesszük, és apró kockára daraboljuk azokat. A levesestál aljára helyezzük a húsokat, rá a lebbencstésztát, és ráöntjük a forró levest.

  • Exit mobile version