Palacsinta bodzavirággal

jancsi bá | 2002. Szeptember 27.
Igazi különlegesség ez a nem annyira zöldséges, de annál meglepõbb töltésû palacsinta! A bodza ráadásul egészséges is!





Hozzávalók

• 8 db bodzavirág
• 300 g liszt
• 3 dl tej
• 3 db tojás
• só, porcukor


Elkészítése

A bodzavirágokat folyóvíz alatt mossuk meg úgy, hogy a virágok között megbújó bogarakat mind távolítsuk el. A szárat a virágok tövénél vágjuk le, mert az keserű. A tojást, a tejet összekeverjük, és folyamatosan adagolva a liszttel csomómentesre keverjük, majd kevés sóval ízesítjük, és tizenöt percig állni hagyjuk. Olajozott palacsintasütőbe vagy serpenyőbe öntsünk egy-egy adag tésztát, a közepébe nyomjuk bele a bodzavirágot, és mindkét oldalát süssük aranysárgára. Ha a palacsinta megfordításával nehézségeink támadnának, csúsztassuk a palacsintát egy fedőre, majd a sült oldalával felfelé fordítsuk vissza a palacsintasütőbe.
A palacsintát porcukorral megszórjuk és forrón tálaljuk.

Exit mobile version