Sörleves

jancsi bá | 2002. Szeptember 27.





Hozzávalók

• 1 liter világos sör
• 100 g citrom
• 10 g liszt
• 300 g kristálycukor
• 1 db tojássárgája
• 1 dl tejszín
• szegfűszeg, egész fahéj, friss gyömbér


Elkészítése

A citromot vékonyan meghámozzuk, a szegfűszeggel és az egész fahéjjal 1 dl sörbe téve felforraljuk (redukciót készítünk). A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd a lisztet beleszórva csomómentesre keverjük, kb. 1 dl sörrel felhígítjuk. A maradék sört a kristálycukorral felforraljuk, hozzászűrjük a redukciót, majd fokozatos keverés mellett az előkészített tejszínes, tojássárgás anyaghoz adjuk. Előmelegített csészébe tálaljuk, tetejére finomra reszelt, friss gyömbért szórunk.

Exit mobile version