Linzervirágok

nlc | 2002. Október 10.

Hozzávalók

a tésztához:




• 125 g cukor
• 200 g vaj
• 500 g liszt
• 1 db tojás

a töltelékhez:
• 150 g ízlés szerinti lekvár

a kenéshez:
• 2 db tojássárgája

a tetejére:
• 50 g porcukor


Elkészítése

A tészta készítéséhez szükséges alapanyagokat gyorsan összedolgozzuk, cipóvá formázzuk, hűtőben kb. egy órán át pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző méretű kiszúróval azonos mennyiségű darabot formázunk.

A középső és legkisebb formák közepét kiszúrjuk, a legnagyobbat megkenjük a felvert tojássárgával, majd ráhelyezzük a középsőt, szintén megkenjük és végül zárjuk a legkisebbel. A keletkezett mélyedésbe tesszük a kikevert lekvárt, és az így előkészített süteményeket sütőlemezre tesszük, majd előmelegített kb. 180 fokos sütőben készre sütjük. Kihűtjük, tetejét porcukorral meghintjük, és tálra rendezzük.

Exit mobile version