Sajtos linzer

nlc | 2002. Október 10.

Hozzávalók

a tésztához:




• 120 g reszelt ementáli vagy trappista sajt
• 250 g liszt
• 150 g vaj vagy margarin
• 1 db tojás
• 10 g sütőpor
• só, őrölt bors ízlés szerint

a díszítéshez:
• durvára vágott dió, mandula, egész kömény, egész mák, szezámmag, só, őrölt bors

a kenéshez:
• 1 db tojássárgája


Elkészítése

A tészta alapanyagait a reszelt sajttal együtt gyorsan összedolgozzuk, és kb. egy órára hűtőbe tesszük, majd kb. egy cm vastagra kinyújtjuk, és kiszúróval vagy késsel keksz nagyságúra vágjuk, tetejét megkenjük a felvert tojássárgával, és megszórjuk a magokkal. Kizsírozott sütőlemezre rakjuk, és előmelegített sütőben kisütjük.
Exit mobile version