Bakonyi csirkepaprikás

nlc | 2002. Október 24.

Hozzávalók 4 személyre:

 






Kattints a képre!
• 1 db csirke (1,40 kg)
• 3 cl étolaj
• 5 dkg vöröshagyma
• 1 dkg pirospaprika
• 20 dkg gomba
• 10 dkg zöldpaprika
• 5 dkg paradicsom
• 4 dkg liszt
• 2 dl tejföl
• 1 dl tejszín
• só


Elkészítése:

A kockára vágott füstölt szalonnát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Zsírjában a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Pirospaprikával meghintjük, és rátesszük a feldarabolt csirkét. Kevés vizet öntünk rá, és fedővel letakarva pároljuk.

Amikor a csirke félpuhára párolódott, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott gombát. Néhány perc után beletesszük a hasonlóan kockára darabolt zöldpaprikát és a paradicsomot. Kevés vizet öntünk hozzá, ebben az anyagokat átpároljuk, majd a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és egy-két percig forraljuk.
Galuskát adunk mellé.
Exit mobile version