Gombás csirke, ahogy nagyanyáink fõzték

nlc | 2002. Október 24.

Hozzávalók 4 személyre:






Kattints a képre!

• csirke (1,40 kg)
• 10 dkg vaj
• 25 dkg gomba
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• szélesmetélt
• 4 dkg liszt
• 3 dl tejföl
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

Egy lábasban felhevítünk 5-6 dkg vajat. A feldarabolt és enyhén megsózott csirkedarabokat rádobjuk, és néhányszor átkeverve, nagyon kevés víz hozzáadásával, fedő alatt pároljuk.
Közben a vékony szeletekre vágott gombát 3-4 dkg vajon megpirítjuk, őrölt borssal, sóval, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A megpirított gombát a félig puha szárnyashoz keverjük, és hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt.
Nem erős tűzön, letakarva a húst, mártásban pároljuk puhára. A sós vízben kifőzött szélesmetéltet leszűrjük, és forró vajjal elkeverve átforrósítjuk. Köretnek ezt a vajas metéltet kínáljuk.
Exit mobile version