Gyöngytyúk káposztával, svábosan

nlc | 2002. Október 24.

Hozzávalók 4-6 személyre:

• 1 db gyöngytyúk (1,90 kg)
• 12 dkg füstölt szalonna
• 15 dkg vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 30 dkg burgonya
• 20 dkg zöldpaprika
• 15 dkg paradicsom
• 40 dkg fejes káposzta
• 8 dkg rizs
• köménymag
• pirospaprika
• só


Elkészítése:

A gyöngytyúkot feldaraboljuk, megsózzuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. A finomra vágott vöröshagymát a szalonna zsírjában megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt köménymagot, majd megszórjuk pirospaprikával. Azonnal hozzáöntünk egy kevés vizet, beletesszük a gyöngytyúkot, és fedő alatt félpuhára pároljuk.

Ezután hozzátesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, a zöldpaprikát és a cikkekre darabolt paradicsomot. Végül belekeverjük a csíkokra vágott fejes káposztát. Amikor a káposzta és a burgonya félig puha, hozzáadjuk a megmosott és előzőleg kevés olajon jól átforrósított rizst. Forrásban lévő vízzel felöntjük, és letakarva, a sütőbe tolva, készre pároljuk.

Exit mobile version