Háromszéki kakukkfüves csirketokány

nlc | 2002. Október 24.
Határon túli finomság, akár puliszkával, minden politikai felhang nélkül. Végre!

Hozzávalók 4 személyre:







Kattints a képre!
• csirke (1,40 kg)
• 10 dkg füstölt szalonna
• 5 cl étolaj
• 15 dkg vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 dkg paradicsompüré
• 2 dkg liszt
• 2 dl fehérbor
• törött bors
• kakukkfű
• só


Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk, máját, zúzáját is felhasználhatjuk.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kevés olaj hozzáadásával üvegesre pirítjuk. Zsírjában a finomra vágott vöröshagymát rózsaszínre megpirítjuk, majd beletesszük a csirkét, a májat és a zúzát. Apróra vágott fokhagymával, sóval, törött borssal fűszerezzük, majd kevés víz hozzáadásával, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor zsírjára párolódott, hozzáadjuk a paradicsompürét, kis ideig ezzel pirítjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük, és fehérborral felengedjük. Fedővel letakarva, takaréklángon pároljuk készre.
Puliszkával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Exit mobile version