Borjúborda milánói módra

jancsi bá | 2002. November 06.
Tartalmas és finom étel, aminek elkészítése sem okoz nagy gondot, még kezdõknek sem. Valóban érdemes próbálkozni vele!

Hozzávalók

  • 600 g borjúkaraj (8 szelet borjúborda)
  • 60 g liszt
  • 2 db tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 80 g reszelt kemény sajt (legjobb erre a célra a parmezán)
  • 1 db citrom

  • 1/2 l olaj a sütéshez

    Elkészítése


    A szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, az inas részeket bevagdossuk. A tojásokat egy mélytányérba felütjük, felverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát – amelybe előzőleg a reszelt sajtot belekevertük – külön lapos tányérba tesszük. Az előkészített hússzeleteket a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. A bundázott szeleteket forró olajban megsütjük, az olajból kivéve lecsepegtetjük. Körete a milánói módra készült makaróni vagy spagetti.



    Milánói makaróni (spagetti)

    Hozzávalók


  • 400 g makaróni
  • 10 g vaj
  • 50 g vöröshagyma
  • 150 g gomba
  • 100 g sonka
  • 200 g paradicsompüré
  • 80 g reszelt sajt
  • só, őrölt bors

    Elkészítése


    A megtisztított vöröshagymát finomra, a megmosott gombát és a sonkát metéltre vágjuk. A makarónit forró sós vízben feltesszük főni. Amíg a makaróni fő, az olvasztott vajban a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a sonkát, összekeverjük és a paradicsompürét rátéve sózzuk, borsozzuk és együtt lepirítjuk. A megfőtt – figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a makarónit – makarónit és a sajt egyik felét rászórva összekeverjük.
    Tálaláskor a tál egyik oldalára felhalmozzuk a makarónit, tetejét megszórjuk a maradék sajttal, mellérakjuk a kisütött szeleteket, amelyekre egy-egy szelet hámozott citromszeletet tegyünk.
  • Exit mobile version