A tésztafõzés rejtelmei

jancsi bá | 2002. December 01.
Függetlenül a tészta formájától és késõbbi felhasználási céljától célszerû néhány alapszabályt betartani, hogy valóban ideális legyen az eredmény.

• Mindig forró, sós vízben főzzük ki a tésztákat
• A főzendő mennyiséget ne egyszerre tegyük a forrásban lévő vízbe
• Amíg a víz ismét felforr, néha keverjük meg, nehogy leragadjon az edény aljára
• Az edény méretét helyesen válasszuk meg. A tészta többszörösére duzzad a főzés során, vigyázzunk nehogy főzés közben kifusson a víz.
• A felforralandó víz mennyisége legalább a főzendő tészta ötszöröse legyen.
• A megfőzött tésztát mindig öblítsük le bő vízzel. Ezzel a művelettel eltávolítjuk felületéről a főzés közben kicsapódó keményítőt, és így nem lesz „ragacsos”.
• A leöblített tésztát célszerű valamilyen felmelegített zsiradékban – olaj, margarin, vaj – átforgatni.
• A készen vett tészták főzésénél a csomagoláson lévő felhasználási javaslatot be kell tartani.

Exit mobile version