Gyümölccsel rakott sertéstarja

jancsi bá | 2002. December 01.
Habár a hagyma, szalonna és az édes gyümölcsök kombinálása elsõ hallásra õrült dolognak tûnhet, de mégis érdemes kipróbálni! A végeredmény ugyanis egy mennyei étel. Abszolút a kihagyhatatlan kategóriába tartozik, ezért ne is hagyd ki!

Hozzávalók





• 800 g csont nélküli sertéstarja
• 20 g fokhagyma
• 50 g füstölt szalonna
• 50 g vöröshagyma
• 100 g reszelt sajt
• 1 dl tejszín
• 1 dl tejföl
• 0,5 dl olaj
• 1 db citrom
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 500 g friss gyümölcs (alma, körte, ananász, narancs lehet vegyesen, de lehet ezek közül akár csak egyet is használnunk)
• só, curry por, őrölt szerecsendió, reszelt citromhéj, őrölt bors


Elkészítése

A vörös- és fokhagymát és a gyümölcsöket megtisztítjuk. A vöröshagymát és a gyümölcsöket szeletekre vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zöldpetrezselymet finomra, a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket, a péppé zúzott fokhagymát és a zöldpetrezselymet.

A tejfölt a tejszínnel és kevés, a gyümölcshöz illő lével összekeverjük, enyhén sózzuk. A hússzeleteket megsózzuk, bekenjük az olajos fűszerkeverékkel és a hússzeletek felét tűzálló edény aljára tesszük. Befedjük a gyümölcs, a vöröshagyma, és a szalonna felével, erre tesszük a maradék hússzeleteket, valamint az egyéb anyagok másik felét. Ráöntjük a tejszínes keveréket, megszórjuk a reszelt sajttal és sütőben lassan készre sütjük.

Forrón tálaljuk. Köretként párolt rizst adhatunk.
Exit mobile version