Sonkás-meggyes melegszendvics

nlc | 2003. Január 16.
Pikáns érdeklõdésûeknek különösen ajánljuk ezt a meglepõ összeállítású szendvicset.

Hozzávalók:





• 10 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
• 15-20 dkg meggy
• 5 dkg reszelt ementáli sajt
• 10 dkg juhtúró
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csapott mokkáskanál őrölt fehér bors
• ízlés szerint só
• 1-2 evőkanál tejföl


Elkészítése:

A sonkát megdarálom vagy nagyon finomra vágom, és keverőtálba teszem. Hozzáadom a juhtúrót, a megtisztított és zúzott fokhagymát, az őrölt fehér borsot és csipetnyi sót, majd annyi tejföllel keverem össze, hogy kenhető, de ne lágy masszát kapjak.
A szendvicskenyereket megkenem a sonkás-túrós krémmel, belenyomkodom a kimagozott és apróra vágott meggyszemeket, majd a reszelt sajttal meghintem. Grillsütőben vagy előmelegített forró sütőben addig sütöm, amíg a sajtreszelék rá nem olvad a tetejére. Csak addig szabad pirítani, amíg a sajt el nem kezd színesedni!
Exit mobile version