Harcsapaprikás

jancsi bá | 2003. Február 01.
Szintén népszerû és kiadós ételünk a harcsapaprikás. Hasonló módon készül, mint a legtöbb magyaros pörköltféleség - és természetesen éppoly laktató és ízletes is.





Hozzávalók


  • 700 g harcsafilé
  • 80 g vöröshagyma
  • 70 g zsír
  • 100 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 20 g liszt
  • 10 g fűszerpaprika
  • 1 csomag kapor
  • só, fokhagyma, köménymag


    Elkészítése

    A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük.

    A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
  • Exit mobile version