Kukorica krémleves

nlc | 2003. Február 13.





Hozzávalók

• 1/2 fej vöröshagyma
• vaj
• 1-1 sárga- és fehérrépa
• 1 doboz konzervkukorica
• liszt
• vaj
• 1 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• só, bors


Elkészítése

1/2 fej finomra vágott vöröshagymát 4 dkg vajban megfonnyasztunk, és megpárolunk benne 1-1 kisebb szál-kockára vágott-sárgarépát és fehérrépát. Ezután hozzáadunk 1 doboz-levétől lecsurgatott-morzsolt kukoricát, 1 liter vízzel felengedjük, és világos, vajas rántással besűrítjük. Sóval, törött borssal ízesítjük. Jól átforraljuk, majd szitán áttörjük. 1 dl tejszínt 1 tojássárgájával elkeverünk, és az áttört levessel lassú tűzön óvatosan átmelegítjük. Egyéni ízlés szerint citromlével pikánsra savanyíthatjuk. Csészében, pirított zsemlekockával tálaljuk.

Exit mobile version