Csõben sült makaróni

nlc | 2003. Február 27.

Hozzávalók:

• 40 dkg makarónitészta
• 10 dkg füstölt szalonna
• 3 kanál olívaolaj
• 15-20 dkg sajt
• 2 pohár tejföl
• 2 tojás
• fehérbors, majoranna






Elkészítése:

A tésztát bő vízben kifőzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A reszelt sajtot, a tojásokat, a tejfölt, a kefirt ízesítjük fehér borssal, és összekeverjük. A kihűlt tésztára öntjük. A szalonnát kisütjük, és ezt is ráöntjük a tésztára az olajjal együtt. Jól megkeverjük, és kiolajozott tepsibe borítjuk. Tetejére szórunk egy kis reszelt sajtot, pár csík bacon szalonnát teszünk rá. Forró sütőben pirosra sütjük.
Exit mobile version