Hortobágyi húsos palacsinta

jancsi bá | 2003. Március 14.







Kattints a képre!
Hozzávalók

• 8 db sós palacsinta
• 300 g szárnyashús
• 40 g vöröshagyma
• 0,5 dl olaj
• 2 dl tejföl
• 0,5 dl habtejszín
• 20 g liszt
• só, fűszerpaprika, őrölt bors


Elkészítése

A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.

Exit mobile version