Õszibarackos túródesszert

nlc | 2003. Március 27.





Hozzávalók:

• 8 dkg margarin
• 50 dkg túró
• 4 tojás
• 20 dkg cukor
• 1 cs. vaniliás pudingpor
• 1 citrom
• 5 dkg mandula
• 50 dkg őszibarack (lehet konzerv is)


Elkészítése:

A túrót áttörjük, a tojásfehérjékből készítsünk kemény habot, a megtisztított mandulát daráljuk le, a gyümölcsöt mossuk és tisztítsuk meg. Reszeljük le a citrom héját és facsarjuk ki a levét. A margarint cukorral keverjük habosra, tegyük hozzá a tojássárgákat és a túrót, a reszelt cirtomhéjat, a citrom levét, a pudingport és végül a tojásfehérjét, majd gondosan keverjük össze.

A lecsurgatott gyümölcsöt egyenletes rétegben helyezzük kb. 2 literes, nagy átmérőjű edénybe, erre öntsük a túrókrémet. Folpackkal takarjuk le és 20 percig süssük a mikróban 500 W-on. Porcukorral vagy tejszínhabbal díszíthetjük.

Exit mobile version