Spenótos rakott tészta mozzarellával

jancsi bá | 2003. Május 09.

Hozzávalók

 




• 500 g spenót
• 250 g metélt tészta
• 150 g vöröshagyma
• 20 g fokhagyma
• 500 g darált sertés,- és marhahús
• 120 g mozzarella
• 0,5 dl olaj
• 20 g paradicsompüré
• só, cayenne bors


Elkészítése

A spenótot vastag szárától megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A tésztát forrásban lévő vízben, az utasításnak megfelelően kifőzzük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát, és hozzáadjuk a darált húst, majd sóval, borssal ízesítjük. Kevergetve pár percig pirítjuk, beletesszük a spenótot, a paradicsompürét, és együtt megpároljuk. Ízlés szerint utánízesítjük. A mozzarellát lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. Az anyagokat tűzálló tálba rétegezzük, figyeljünk arra, hogy a tetejére mindig sajtszeleteket tegyünk. Az így rétegezett anyagokat előmelegített sütőben átsütjük, forrón tálaljuk.
Exit mobile version