Cseresznyés torta

nlc | 2003. Május 22.
Nagy elõnye egy édességnek, ha könnyen elkészíthetõ - cseresznyés tortánk pedig igazán az egyszerûbbek közé tartozik. A gyümölcs gondoskodik az üde ízekrõl, könnyebbé teszi a tésztát, és pompás süteményélményt ad egy-egy vasárnap délutáni kávé vagy tea mellé.

Hozzávalók:

• 50 dkg cseresznye
• 4 tojás
• 12,5 dkg cukor
• csipetnyi só
• 8 dkg liszt
• 6 dkg+ 3 dkg vaj
• 2,5 dl tej
• porcukor





 

A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Meleg sütőben készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.


2402 kcal (10088 kJ)
Tipp: 1 evőkanál cseresznyepálinkát is keverhetünk a tésztába. Fekete cseresznyével készítsük!

Exit mobile version