Nyárson sült narancsos kacsa

nlc | 2003. Június 03.
A narancsos kacsát már hallottuk emlegetni a francia konyha tájékáról. Itt az ideje, hogy nyári, kerti változatát is kipróbáljuk! A narancs csodásan puhítja és ízesíti a kacsahúst, a sütéskor felszabaduló illatok - például a sült kukoricáé - pompás hangulatteremtõk.

Könnyen elkészíthető





Előkészítés: 30 perc, főzés: 15 perc,
pihentetés: 2 óra



Hozzávalók:
• 2 kacsacomb
• 3 narancs
• 1 kávéskanál olaj
• 3 cl narancslikőr
• 20 dkg szalonna
• 10 kisebb gomba
• citromlé
• 4 cső csemege kukorica
• őrölt bors
• só




A combokat bőröstől feldaraboljuk. 1 narancs levét kinyomjuk, és a levet az olajjal meg a narancslikőrrel összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a húsdarabokat, és 2 órát hűtőben állni hagyjuk. A szalonnát felkockázzuk. A maradék narancsokat meghámozzuk, és negyedekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, majd citromlével meglocsoljuk. Váltakozva nyársra húzzuk a húsdarabokat, a narancsgerezdeket, a szalonnakockák és a gombákat. Grillen pirosra sütjük, időnként a mártással megkenegetjük. A kukoricát lobogó sós vízben félig megfőzzük, majd olvasztott vajjal megkenjük, és grillezzük.

727 kcal (3053 kJ)/adag

Fortély: Ropogós lesz a hús, ha a sütés vége előtt mézzel megkenjük, mielőtt levennénk a nyársról.

Exit mobile version