Sárgarépaleves joghurttal

jancsi bá | 2003. Június 05.
Joghurtos finomság. A sárgarépa pedig segít lebarnulni a nyári napokon!

Hozzávalók

• 4 csomó friss sárgarépa
• 1 db zöldségleves kocka
• 1/2 dl olívaolaj
• 60 g szezámmag
• 5 dl joghurt
• só, őrölt fehér bors

 





Elkészítése

A sárgarépát megtisztítjuk, és finomra reszeljük, a leveskockát fél liter vízben feloldjuk. A répát forró olajon közepes tűzön megfuttatjuk, felöntjük a zöldséglevessel, majd ízesítjük sóval, borssal és jól felforraljuk, végül a tűzről levéve, hűtjük, hozzákeverjük a joghurtot, és 5 percig gyenge tűzön főzzük. Közben a szezámmagot egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül aranyszínűre pirítjuk. Tálaláskor a finomra vágott sárgarépazöldet és a pirított szezámmagot külön edényben adjuk a leves mellé, és ki-ki ízlése szerint vesz belőle.
Exit mobile version